од 25. – 28. октобра 2018. године

Фестивал филма фантазије и хорора је први пут организован Октобра 2013. године. Фестивал налази своје место међу малим, независним фестивалима експлицитних жанрова. Фантазија и хорор су опстали упркос небројеним променама од самих почетака филмског стваралаштва. Уметници, филмски ствараоци, професионалци и ентузијасти, кроз време, су одредили и учврстили позицију жанру хорора и фантазије међу другим филмским жанровима.
Овај фестивал је већ традиционалан, шести по реду и има своју верну публику. У оквиру фестивала се одржава и литерарни конкурс за средњошколце под називом “Гавран”. Сем селектованих филмова за такмичарски део фестивала(филмови су краткомеражни до 15 минута), у оквиру ове манифестације биће отворена изложба фотографија Зденка Штрицког под називом Ex Parte Mea (официјално отварање фестивала).Специјалан гост фестивала биће глумац Слободан Бода Нинковић као протагониста нашег филма који ће бити приказан “Пун месец над Београдом”.
У филмском клубу Ориент константо ће тећи ретроспектива филмова са ранијих фестивала. Уприличићемо маскирање у суперхероје – програм намењен најмлсђим посетиоцима, као и презентацију интерактивних филмова, игара и ВР радова редитеља Марка Каћанског. Десиће се и продајна изложба клуба љубитеља стрипова – Популарне фаце стрипа фантазије Данила Богдановића.Затим промоције књига писаца Горана Скробоње и Ота Отвањија.Ту је и премијера филма под радним називом – Крв- као и афтерпарти уприличени за све четири вечери фестивала.А од новина ове године прво такмичарско вече сем филмова обележиће и концерт са позоришним елементима “Рикатака Tур”,који изводе Alice in WonderBand у режији Вишње Обрадовић. То је оркестар који плеше, служе се гласом и техником телесних перкусија, у којој је тело ритмички инструмент.Ана Врбашки и Марко Дињашки из поменутог бенда ће нас одвести у део своје фантазије изведене на позоришним даскама.
Гости фестивала ће бити и уважени чланови амбасада и конзулата Шпаније,Француске и Италије из разлога што међу селектованим филмовима има велики број филмова пристиглих из поменутих држава.Тим који је у организацији фестивала се нада да ће и ове године уприличити својој публици догађај за памћење.

Nedavne objave